Sivas Haber
HV
28 MART Perşembe 17:06

Büyükşehir Diyarbakır’da deprem çocuklarının sevinci oldu

Büyükşehir Belediyesi tarafından Diyarbakır’a kurulan çocuk oyun grupları, depremzede çocuklara etkinlikler ve çeşitli psikososyal uygulamalarla mutluluk aşılıyor.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-03-2023 11:51   Güncelleme : 16-03-2023 11:51
Büyükşehir Diyarbakır’da deprem çocuklarının sevinci oldu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi bölgede depremin izlerini hızla bir şekilde silmek amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Özellikle depremzede çocuklara psikososyal destek sağlamak amacıyla sürdürülen etkinliklerde, minik depremzedelere bir dizi etkinlik düzenleniyor. Diyarbakır’da kurulan çocuk oyun grupları, çocuklara resim boyama ve çeşitli programlarla yüzlerde tebessüm bırakıyor. Gün boyu devam eden etkinliklere her yaş grubundan çocuk katılırken, miniklerin boyamış olduğu resimler yetkililer tarafından kurulan panolara asılıyor.

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediyemizin deprem bölgesinde gerçekleştirdiği tüm çalışmalar, bölgede yaşayan depremzedelere önemli ölçüde fayda sağlıyor. Özellikle depremzede çocuklar için düzenlenen etkinlikler, onların psikososyal durumuna katkı sağlamak ve süratle normal hayata odaklanmaları olmaları noktasında oldukça önemli bir yer tutuyor. Alanında uzman personeller tarafından gün boyu gerçekleştirilen etkinlikler, bölgede faaliyetlerine devam ederek, hayatın normale dönmesi noktasında çalışmalar genişletilerek devam edecektir” ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin

YORUMLAR