Sivas Haber
HV
28 MART Perşembe 13:59

Başkan Babaoğlu’ndan 18 Mart Çanakkale zaferi mesajı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-03-2023 12:38   Güncelleme : 17-03-2023 12:38
Başkan Babaoğlu’ndan 18 Mart Çanakkale zaferi mesajı

KAHRAMANLIK ÖRNEĞİ

Şehitlerimizin bizlere sağladığı bağımsız ve özgür hayatımızı, ancak gelecek nesillere de aynı duyguları aşılayarak devam ettirebiliriz diyen başkan Babaoğlu, “18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımızı savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gündür. 108 yıl önce Aziz Türk milleti, büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, vatanına duyduğu sevgi ve inançla Çanakkale’de destan yazmıştır. Çanakkale savaşları, çocuk yaştaki askerlerden yiğit kumandanlara, cepheye mermi taşıyan analardan kıyafet diken genç kızlara kenetlenmiş bir milletin mücadelesidir. Milletimizin imkânsızlıkları yenecek derecedeki vatan sevgisi, dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirtmiştir.

TARİHİ KANLARI İLE YAZDILAR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadeleriyle, ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur!’ 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 108. yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Onlar tarihi kalemle değil, kanları ile yazdılar’ dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR